Politikai elképzelés


Így menekült el Orbán Viktor a Paks2-ről szóló LMP-s kérdés elől (LMP)

Az elképzelés szerint lehetséges a jelenlegi posztmodern kapitalista társadalmi rendszer leváltása egy politikai elképzelés, gazdaságilag és környezetileg politikai elképzelés fenntarthatóan működőképes rendszerre, amely a társadalom igényeit a környezet eltartóképességéhez igazítva elégíti ki. Gyakorlatban[ szerkesztés ] A világ első zöld pártjának logója -ből Az első sikeres európai zöld párt, a nyugatnémet Zöldek németül die Grünen -ben alakult meg.

politikai elképzelés

Finnországban -ben alakult meg a Zöld Liga. Ez politikai elképzelés az első párt, ami a kormány részeként politikai hatalmat gyakorolt -től.

politikai elképzelés

Elfogadták, hogy koalícióban maradjanak és támogatták Gerhard Schröder kormányát a es afganisztáni politikai elképzelés okán tett állásfoglalása miatt. A németek hadviselő katonát küldtek Afganisztánba. Magyarországon a rendszerváltás idején, ben alakult meg elsőként a Magyarországi Zöld Párt betűszavas rövidítése: MZP, rövidítése: Zöldek.

politikai elképzelés

A pártból kiszakadó magánszemélyek által létrehozott szervezetek mindvégig a politikai élet perifériáján maradtak. A ben megalakult Lehet Más a Politika volt az első zöld párt Magyarországon, amely bejutott a parlamentbe.

politikai elképzelés

A belőle ban kiszakadó Párbeszéd Magyarországért szintén rendelkezik parlamenti képviselettel.