Látás lepkékben


Egy tinédzser fiú éveken át csak hasábburgonyát és egyéb gyorskajákat evett.

torna a látás szemének

Táplálékszegény étrendjének súlyos következménye lett. Fotó: Pixabay A Bristoli Egyetem csapatának új tanulmánya szerint látás lepkékben fiú szép lassan látásromlást tapasztalt, míg végül megvakult — írja a Live Science. Jól ismert tény, hogy a rossz étrend elhízást, szív- és érrendszeri betegségeket, illetve daganatos megbetegedést okozhat, azt viszont már kevesebben tudják, hogy a nem megfelelő táplálkozás az idegrendszert is károsíthatja, a látásra kifejezetten rossz hatással lehet.

a látás javítása aloe juice-val

A fiatal páciens problémái 14 éves korában kezdődtek, a vérvizsgálat ekkor fedte látás lepkékben, hogy vérszegénységben szenved, Bvitaminszintje pedig alacsony. Az elkövetkező két év során gyakorlatilag teljesen megvakult. Ekkorra a szakértők már nemcsak látás lepkékben Bvitamin hiányát mutatták ki nála, hanem a réz- szelén- és D-vitaminszintje is alacsony volt, ráadásul a látóidege is sérült.

Pillangó

Ekkor derült ki, hogy a fiú kisiskolás kora óta igen szegény étrenden él: csak hasábburgonyát, fehér látás lepkékben, szeletelt sonkát és kolbászt fogyaszt. Miután az orvosok minden egyéb lehetőséget kizártak, megállapították, hogy a rossz táplálkozás okozza a problémát.

Ha látás lepkékben korán észlelik a bajt, a rendellenesség még visszafordítható, a fiú esetében viszont már csak megállítani tudták a folyamatot.

Feszültem a szemem szédülés jelenik meg