Éles látásfolt


Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat. Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése: Szembetegségek : Hirtelen látásromlások Számos szembetegség van, amely hirtelen látásromláshoz vezet. A látás elvesztése lehet egy illetve kétoldali, teljes vagy részleges látótérkieséssel járó, lehet átmeneti vagy irreverzibilis, bekövetkezhet egyik pillanatról a másikra, óra, esetleg nap alatt.

Üvegtesti határhártya tapadás Legfrissebb cikkek a témában Praktikus tanácsok kontaktlencsét viselőknek Milyen szemüvegkeretet válasszunk?

Kancsalság - Tünetek és kezelés A farkasvakság egyik fő oka: a retinitis pigmentosa Melanoma a szemen - Tünetek és kezelés Tisztelt Doktor Úr!

Rettenetesen aggódom a éles látásfolt problémám miatt, és kérem a mielőbbi segítségét. Gyermekkorom óta szembeteg vagyok, kancsalsági műtétem volt 3 éves koromban, a bal szememre tompalátó vagyok. Minden évben szemészeti vizsgálaton vettem részt, így folyamatosan ellenőrizve voltak a szemeim.

Az elv, funkció teljesen azonos.

Tavaly októberben, egyik napról a másikra, a szemeim külső sarkánál, szinte mindennap, folyamatosan, fényvillódzásra lettem figyelmes. Ez hol sűrűbben, hol ritkábban jelentkezett, de a mai napig fennáll. Éles látásfolt felkerestem a szemorvost, aki pupillatágítás után hármastükörrel, réslámpával megvizsgálta a szemeimet, később szemultrahangra is elküldött, de semmi problémát nem talált.

rövidlátás műtét

Mivel a fényvillódzás még mindig fennállt, ez év májusban elküldött agyi MR vizsgálatra, ahol szerencsére nem találtak semmi problémát. Nem nyugodtam bele az eredménybe, hiszen a szemproblémáim nem múltak el, sőt kb.

Egyébként nem értettem, hogy erre a műszeres vizsgálatra miért nem küldtek el hamarabb, hiszem egy laikus számára is nyilvánvaló, ha a neten utána olvas, hogy a fényvillódzások fellépésekor éles látásfolt retinahártya leválására kell gyanakodni. A vizsgálat eredménye: Éles határú papilla, kornak megfelelő erek, maculában kóros nem látható.

Kivi látás

Az OCT vizsgálat eredménye: Üvegtest határhártya levált, 1 pontban a foveában kitapadva. Temporálisan laposan levált határhártya, nasalisan fekszik.

  1. A látásromlás betegség
  2. Mit jelent a cilinderes szem?
  3. Kivi látás - Az esti látomás szerint
  4. 20-20. látomás

Retina szerkezete megtartott. Az orvos azt mondta, hogy meg kell válni, amíg a tapadás elenged, nem lehet csinálni semmit, 1 hónap múlva menjek vissza kontrollvizsgálatra. Én ebbe nem nyugodtam bele, ezt követően, még kétszer felkerestem a szemorvost, mert időközben a problémás szemem begyulladt, véres lett, fájt.

gyomor és látás

Kaptam Tobradex szemcseppet és krémet a gyulladásra. Az orvos azt mondta, hogy a homályos látás lehet a gyulladástól is, amit én már akkor is kételkedve fogadtam. Mivel az éleslátás helyén a homályos, szürkés folt nem múlt el, - reggel a foltot egyébként általában éles látásfolt szoktam látni, kb. Az eredmények: L.

Ép védőszervek. Halvány tarsalis és bulbaris kötőhártya. Éles látásfolt sima, csillogó, állománya és hátlapja tiszta.

Csarnok kp.

  • Jó szemvizsgálat
  • Hogy a látás helyreáll-e asztigmatizmussal
  • Hirtelen látásromlások

Iris szerkezete és rajzolata megtartott. Pupilla kp. Jó vvfény.

rossz látás betegség után

Üvegtestben néhány úszkáló homályok. Fundus: Éles határú, jó színű papilla nívóban.

Kornak megfelelő érrendszer. Maculatáj ép. A periférián durva kóros nem látható. MOCT: o. Vélemény: a leváló üvegtesti határhártya tapad az éleslátás helyén, mely egy kissé megemeli a retina felső rétegeit, alatta kevés folyadék látható, melyek panaszait okozzák. Javasolt hasprés, hirtelen irányváltoztatás kerülése.

Hirtelen látásromlások

Kontroll félév múlva javasolt, illetve panasz esetén hirtelen látásromlás, szikralátás, fényvillanás, látótérkiesés, jelenlegi panasz fokozódása azonnal.

Kérem, szíveskedjék tanácsot adni abban, hogy hová forduljak. A szürke folt pont az éleslátás határán van, így nem tudok dolgozni, olvasni.

  • Hogyan ellenőrizheti látását az otthoni asztalnál
  • Látásélesség táblázat w betűvel
  • Üvegtesti határhártya tapadás - A szem betegségei

Azt mondták a klinikán, hogy a műtét és a lézeres beavatkozás nem veszélytelen, meg kell várni, hogy a tapadás elengedjen. A folyadék miatt látom a szürke foltot. Nincs arra lehetőség, hogy ezt a folyadékot valamilyen módszerrel felszívják, vagy eltüntessék a látótérből, vagy a tapadás megszüntetésére valamilyen módszer nem lehetséges?

látomás 2 5 mi

Szíveskedjen abban is segíteni, hogy hová fordulhatnék még a problémámmal? Esetleg egy retina specialistához, vagy a retina központba?

Az öregszeműség kezelhető (Optimum Látásjavító Központ)

Kérem segítsen, mert teljesen kiborultam, 53 évesen szeretném még a munkámat folytatni, és látni, legalább ezzel az egy szememmel. Köszönöm mielőbbi válaszát. Tisztelettel: Erzsébet Lerajzoltam, hogy kb. Mindenek előtt leírta, hogy bal szemére tompalátó, azonban azt nem írta le, hogy a éles látásfolt melyik szemén jelentkeztek.

Aura-látás

Kijavítanám, mert ha valakinek fényvillódzása van igaz, hogy a retinaleválásra is gondolni kell, azonban ahhoz nem szükséges macula OCT vizsgálat. Elégséges egy tágításban végzett szemfenékvizsgálat vagy ultrahang vizsgálat.

A macula OCT vizsgálatot, tehát nem a retinaleválás miatt kérték, hanem a retina rétegeiben észlelhető elváltozások éles látásfolt miatt, amelyet már szabad szemmel - szemfenékvizsgálat közben - nem egyértelműen láthatóak. Amikor leírta, hogy felkereste éles látásfolt Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáját, akkor derült ki számomra, hogy a bal szemen látható panaszokról beszélünk.

Üvegtesti határhártya tapadás

A vizsgálat hátsó határhártya leválást írt le, mely tapad a foveanál az éleslátás helyén. Ez azt jelenti, hogy a szemünk belsejét kitöltő kocsonyás anyag éles látásfolt hátsó része normál esetben az ideghártyához retina tapad. Ez, bizonyos esetekben, általában a kor előrehaladásával részlegesen vagy teljesen leválhat és olyan panaszokat is okozhat, amelyet Ön is tapasztal.

mi a férfiak és nők jövőképe

A tapadás helyén megjelent egy kis folyadék is, ez is ronthatja az éleslátást. Teljesen egyetértek a Klinikán hangzottakkal, sajnos, ebben éles látásfolt esetben a megfigyelés javasolt. A folyadékot felszívni nem tudjuk, magától is fel szokott szívódni. Nem egyszerű helyzet, azonban az ajánlott kontroll betartásán kívül éles látásfolt nem tudok tanácsolni.

Remélem segítettem! Üdvözlettel, Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.