Tyúk látványa. Fekete csirke a tányéron


Megjöttek a lányok!

Nem egy genetikai látáskárosodás tyúk látványa agyi sérüléssel eredménye, csak a látvány megtévesztő. Ráadásul, tyúk látványa egy géntechnológiai mutánsról van szó, mert őshazájában évszázadok óta ismerik, még Marco Polo is megemlékezett róla, melynek bár a csontja nem is mindig fekete, a bőre igen sötét, kékes-szürkés, húsa pedig bézs színű, jóval sötétett mint a hagyományos csirkének.

tyúk látványa

Sűrű és pelyhes, egyenesen selyemhez hasonló tapintású tollazattal rendelkezik, ráadásul több féle tyúk látványa színben tud pompázni. Shamo, a japán harci tyúk látványa Az eredetileg Sziámból származó shamo-változatok már régóta Japán dísztyúk- állományát gazdagítják - ahol a shamo név egyszerűen harcost jelent.

tyúk látványa

Az évek során a harci stílus változása és a tenyésztők egyedi ízlése miatt különböző variációk jöttek létre tochinge-ken, chiba-shamo, koshamo, óriásshamo, tuzo, yagito, saipan, kimpa, stb. Az Ayam Cemani, más néven tyúk látványa baromfi", az egyik legdrágább csirke a világon, van olyan tyúk látványa, amely 2. Igaz, a vegyes ivarú 7 tyúk látványa csibék már A "Lamborghini tojások" ára több, mint A különleges jávai csirke nevében is hordozza az értékét: ez a madár teljesen fekete színű.

A fekete szín nem csak a  tollakra korlátozódik, az állat teljes egészére- kívül és belül is!

tyúk látványa

A bőre, a csőre, a tollazata, a nyelve, tyúk látványa lábai, a körmei, - sőt, még a húsa, csontjai, és a belső szervei - beleértve a csontvelejét is - koromfekete. Vérük, igaz nem fekete, de feltűnően nagyon sötét színű. Színüket egy különleges genetikai elváltozás, a fibromelanosis okozza.

tyúk látványa

Nem mindannapi rítus ilyen állatot fogyasztani, bár az árát tekintve közel sem olyan egeket rengető, mint Amerikában vagy Európában. Ezen régiókban valódi luxuscikknek tekinthető.

Nyuszka, mégis tyúk.

Szultán baromfi A törökök tenyésztették ki a XVI. Mintha saját képükre formálták volna, ha szembe nézünk velük felfedezhetjük bennük a szultánság minden jegyét - szakáll, bajusz, nagy turbán és bő gatya.

A YouTyúk Gazdái - Varga Család

Az as években angoloknál lett nagyon népszerű. A legelterjedtebb és sokáig egyetlen elfogadott színe a fehér. A tyúkok térlátása igen rossz a bő, oldalra boruló, zárt turbán miatt, a kakas szerencsésebb ezen a téren, mivel bóbitája inkább felfelé törő.

tyúk látványa

A kakasok taréja "V" alakú, szarvszerűen két felé ágazó. Speciális tartási igényük nincs, de saras, szennyezett kifutóban a tollazatuk gyorsan koszolódik, töredezetté válhat, valamint mivel elég sok időt töltenek a talajon, éjszakára sem mindegyik húzódik fel ülőrúdra, csak zárt tartásra, volieres elhelyezésre javasolt, mert a ragadozók könnyen begyűjthetik őket.

tyúk látványa

Frizzle Őkelme egy frizzle! A faj érdekessége, hogy tollazatuk nem laposan rétegződik, mint a legtöbb hagyományos csirkefaj esetében. És bár sokan külön fajtának tekintik a rojtos csirkéket, előfordulhat, hogy egy hagyományos csirkének is születnek ilyen tyúk látványa utódai.

Állattenyésztés, állattartás Mostanában bizonyára sokaknak ébreszt merész gondolatokat a hús-és tojás árak emelkedése. Ezzel én is így vagyok, hiszen kinek ne jutna eszébe a gyermekkori húslevesek és rántott csirkék fenséges illata, a nagymama tejfölös csirkepörköltje és a reggelire sütött tükörtojások semmivel sem helyettesíthető íze.

A fotón egy lengyel fajtát láthatunk.