Szembetegségek látása, Mi okozza az üvegtesti homályokat?


Úszkáló foltok a szemben

Szembetegségek Glaucoma — zöldhályog A szembetegségek látása lényege a látóideg rostjainak lassan előrehaladó és fokozatos pusztulása, melynek hátterében elsősorban a kis erek keringészavara áll. Leggyakoribb oka a szemgolyó fokozott belső nyomása, amelyet ma a glaucoma legfontosabb rizikófaktoraként említünk.

szembetegségek látása szemhéj klinika rövidlátás kezelésére Makhachkala-ban

A betegség a látóidegfő jellegzetes elváltozásához, a látóélesség fokozatos romlásához, valamint a típusos glaukómás látótér kiesésekhez, végső esteben akár látásveszteséghez is vezethet. Tovább Cataracta — szürkehályog A szürkehályog a normál esetben tiszta, átlátszó szemlencse elszürkülését, homályossá válását jelenti. A szürkehályog tehát nem egy hártya, amit le kell fejteni a szem felszínéről.

szembetegségek látása tabletták, amelyek helyreállítják a látást

Leggyakoribb tünetei a homályos és elmosódott látás. Kialakulása leggyakrabban összefügg a korral, a családban való szembetegségek szembetegségek látása előfordulással, illetve a cukorbetegség következménye is lehet.

A szürkehályog csakis teljesen elhanyagolt esetben okozhat későbbi látásveszteséget.

szembetegségek látása látás rövidlátás 3. fokozat

Tovább Diabétesz okozta látásproblémák A vér magasabb cukorszintje károsíthatja a szemben az ideghártya ereit, ezt hívják szakmai szóval diabéteszes retinopátiának.

A cukorbetegeknél a szemfenéki szövődmények mellett gyakrabban keletkeznek más szemészeti betegségek is, úgy, mint a zöldhályog és a szürkehályog.

  • Honnan tudhatja, hogy érdemes-e aggódnia?
  • Forgasd magad nézetet

Tovább Makuladegeneráció A időskori makuladegeneráció betegség az ideghártya központi részén található sárgafoltot károsítja, mely terület az éleslátás helye. Az itt található anatómiai képletek kóros elváltozása a központi látás csökkenéséhez vezet, gyengén látást, illetve részleges vagy teljes látásvesztést okozhat.

Lassan, alattomosan fejlődik. Az érújdonképződések miatt hamarabb okoz tünetet.