Öregedő látás, A szem természetes öregedése


Hogyan lassítható a szem öregedése?

A vörös fény gyógyítja a szemet. Hol hallottuk már ezt?

Szemészeti tünetek, melyek az öregedés természetes velejárói és amelyek betegséget jelentenek.

Szerencsére brit tudósok új kutatási eredményei most egyszerű, otthon is könnyen és olcsón alkalmazható gyógymódot találtak a betegségre. A nagy munkásőr jóslat Ha öregedő látás három percig mélyvörös lámpa fényébe nézünk, jelentősen javíthatjuk csökkenő látásunkat, állapította meg az UCL egyetem új tanulmánya, az első vitaminok a látás javítására áfonya kutatás, amit embereken végeztek.

Az nyugtatja!

  • Látás 0 van
  • Honnan tudhatja, hogy érdemes-e aggódnia?

Tényleg nyugtatja. Sőt, gyógyítja is. A londoni tudósok úgy vélik, hogy a Gerontology folyóiratban közzétett felfedezés jelentheti az új, megfizethető otthoni szemterápiák kezdetét, és világszerte emberek millióinak segíthet a korral természetesen romló látás javításában.

Az öregedő szem – Jelek, amelyekre érdemes odafigyelni!

Az Egyesült Királyságban jelenleg körülbelül 12 millió 65 év feletti ember él, és ez a szám az elkövetkezendő 50 év alatt kb.

A retina öregedése miatt pedig mindegyikük elszenved majd valamilyen mértékű látásromlást.

Romló kilátások Glen Jeffery, az UCL Szemészeti Intézetének professzora, a tanulmány vezető szerzője azt mondta: "Ahogy öregszünk, a látórendszerünk jelentősen romlik, különösen 40 év felett.

A retina érzékenysége és a színes látás fokozatosan megy tönkre, és az öregedő népességgel ez egyre fontosabb kérdés.

távollátás lásd

A hanyatlás megállításához vagy visszafordításához, megpróbáltuk újraindítani a retina öregedő sejtjeit hosszú hullámhosszú fényvisszaverődésekkel. A mitokondriális sűrűség a retina fotoreceptor sejtjeiben a legnagyobb, melyeknek magas az energiaigényük.

Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus Korábban normális látású személyek éves koruk körül veszik észre, hogy olvasáskor, közeli munka végzésekor szemük nem tud a megfelelő távolsághoz alkalmazkodni, sőt közelre nézéskor gyakran fejfájás is fellép. Ez a presbiópia, azaz az öregszeműség jelensége.

Ennek öregedő látás a retina gyorsabban öregszik, mint a többi szervünk, és életünk során az ATP 70 százalékkal csökken, ami a fotoreceptor funkció lényeges öregedő látás okozza, mivel nincs elég energia a normális működéshez.

A kutatók a kísérletek során öregedő látás eredményeikre is építettek, melyeket egereken, méheken és gyümölcslegyeken végeztek, és ezek mindegyike jelentős javulást produkált a retina fotoreceptorainak működésében, amikor a szemüket nanométer hosszú hullámhosszú mélyvörös fénynek tették ki.

Kúpok és rudak A retina fotoreceptorpopulációja kúpokból áll, amelyek közvetítik a színes látást és rudakból, melyek perifériás látást biztosítanak, és adaptálják a láztást a gyenge fényerejű, halovány fényviszonyok esetén.

látás és emberi szem

Az új vizsgálathoz 24 embert, 12 férfit és 12 nőt toboroztak 28 és 72 éves kor között, akiknek nem voltak ismert szembetegségeik. A vizsgálat kezdetén minden résztvevő szemét öregedő látás rúdjaik és kúpjaik érzékenysége szempontjából. A rudak érzékenységét sötétséghez adaptálódott szemekben kitágult pulillákkal mérték, megkérve a résztvevőket, hogy a sötétben észleljék a fényjeleket. A kúpok működésének tesztelése során az alanyok nagyon alacsony kontrasztú és egyre öregedő látás színes betűket azonosítottak, a folyamatot színkontrasztnak nevezik.

a gyógyszerek javítják a látást

öregedő látás Ezután minden résztvevő kapott otthoni használatra egy kicsi LED lámpát, és arra kérték őket, hogy napi három percig, két héten nézzenek bele öregedő látás mélyvörös, nanométeres fénysugarába. Ezután újra megvizsgálták a rúd- és kúpérzékenységüket A piros fény segített A kutatók úgy találták, hogy a nanométeres fénynek nincs hatása a fiatalabb egyénekre, ám a 40 éves vagy annál idősebbeknél jelentős javulást sikerült elérni.

Az öregedő szem

A kúp színes-kontraszt érzékenysége a színek észlelési képessége akár 40 százalékkal is javult néhány, körülbelül 40 éves vagy a feletti korban lévő embernél.

A javulás jelentősebb volt a színspektrum kék részében, amely sebezhetőbb az öregedés folyamata szempontjából.

az isten anyjának látványa

A rudak érzékenysége a látás képessége gyenge fényben szintén jelentősen javult a 40 évnél idősebbeknél, bár kevésbé, mint a színes-kontraszt érzékenységé. Jeffery professzor szerint: "Tanulmányunk kimutatta, hogy jelentősen javítható a látás, amely öregedő látás idős egyéneknél csökkent, egyszerű rövid expozícióval, olyan fényhullámhosszú expozícióval, amely feltölti a retina cellák lemerült energiarendszerét, hasonlóan öregedő látás akkumulátorok újratöltéséhez.

Az erre szolgáló készülékeink gyártási költsége körülbelül öregedő látás fontba kerül forinttehát a technológia széles körben elérhető lesz a betegek számára is.