Normál látótér, Látótér vizsgálat


Discover everything Scribd has to offer, including books and audiobooks from major publishers. Start Free Trial Cancel anytime. Ennek éppen az ellenkezôje az igaz.

Számos tesztelési protokoll választható ki a cél alapján. Az normál látótér szám a térerő mértékét jelzi az időbeli oldalon, a rögzítés központjától mérve, fokban.

normál látótér

Tartalmazzák: Időben és nazálisan 10 fokot mér és 68 pontot tesztel. Használt sárgafolta retina és a neuro-szemészeti állapotok és a fejlett glaukóma Időbeli 24 fokot és nazálisan 30 fokot mér, és 54 pontot tesztel. Neuro-szemészeti állapotokhoz és általános szűréshez, valamint a glaukóma korai felismerésére használják 30—2 : Időben és nazálisan normál látótér fokot mér és 76 pontot tesztel.

normál látótér

Hasonló eredményeket ad a SITA-Standardhoz képest, azonban az ismételhetőség kérdéses és kissé kevésbé érzékeny További tesztek vannak konkrétabb célokra, például a következőkre: Esterman - A beteg látásának funkcionalitásának tesztelésére szolgál a biztonságos vezetés biztosítása érdekében, ahogyan azt a VicRoads, Ausztrália kérte SITA SWAP : A rövid hullámhosszú automatizált perimetria SWAP a korai glaukómás veszteség normál látótér szolgál Az értékelés módszere 2.

A megbízható eredmények elérése érdekében a vizsgálat megkezdése előtt több lépést kell végrehajtani. Először a teszt típusát és a szemet választják ki, és beírják a beteg normál látótér, beleértve a törés hibáját.

normál látótér

Ezekben az esetekben általában drótvázas próbalencséket használnak, a hengeres lencsét a pácienshez legközelebb helyezve, így a tengely könnyen olvasható. A klinikus szükség szerint megváltoztathatja a rögzítési célokat lásd a rögzítési célokat.

  • Látótér: aminek teret kell adni!
  • Homályos látás amitriptilinből
  • 20 teljes látvány

Mielőtt a beteget a gépre helyezi, világosan kifejtik a vizsgálat normál látótér. A nem vizsgált szem javítva normál látótér, és a helyiség lámpái a teszt megkezdése előtt tompulnak.

Tartalomjegyzék

A beteg megfelelő módon és kényelmesen helyezkedik el a homlok és az áll megnyugtatása ellen. A fej helyzetének kisebb beállításait normál látótér végezzük, hogy a tanuló a kijelzőn a középpontba kerüljön, hogy lehetővé tegyük a szem figyelését a teszt során.

E-mail CFF vizsgálat Szemészeten végzett vizsgálat, ami a látóideg vezetési sebességét méri, ezáltal nyújt információt annak állapotáról olyan neurológiai betegségekben, mint a sclerosis multiplex. A vizsgálat mindössze néhány percig tart, és semmi kellemetlen nincs benne. A páciensnek csupán annyi a feladata, hogy egy zöldessárga színű, vibráló fénypontot néz. Normál látótér vibrálás egyre gyorsabbá válik, és a betegnek akkor kell jeleznie, amikor úgy látja, a vibrálás megszűnt, és a fény már folyamatosan világít. Ezt követően a feladat ennek a fordítottja: a folyamatosan világító fényt figyelve akkor kell jelezni, amikor a lámpa villogni kezd.

A lencsetartónak a lehető legközelebb kell lennie a beteg szeméhez, hogy elkerülje a műtermékeket lásd a lehetséges műalkotások hátrányait. Fontos, hogy a páciens normál pillanat alatt pislogjon, pihenjen és fenntartsa a koncentrációt a teszt során. Ez növeli az eredmények megbízhatóságát. A beteg kézi gombot használ, amelyet megnyom, hogy jelezze, ha lámpát lát.

Kiket érint a zöldhályog?

Ez felméri a retina azon képességét, hogy észleljen ingert a látótér meghatározott pontjain. Ezt retina érzékenységnek hívják, és 'decibelben' dB rögzítik.

Az elemző jelenleg a svéd interaktív küszöbérték-algoritmust SITA használja; egy képlet, amely lehetővé teszi a leggyorsabb és legpontosabb látótér-értékelést a mai napig.

Vibráló cikk-cakk vonalak, az egyik leggyakoribb tünet Vibráló cikk-cakk vonalak A migrénes aura legjellemzőbb tünete egyfajta látási zavar, mely mindenkinél másképpen, de egyidejűleg mindkét szemen egyformán jelentkezik. A látászavarok kezdetekor, főként a jelenség igen félelmetes mivolta miatt reszketés, normál látótér, akár pánikroham is bekövetkezhet. Tipikus esetben néhány perc alatt fényérzékenység alakul ki, hirtelen bántóan, szinte vakítóan erősnek tűnik a televízió, monitor, lámpa fénye, de akár a napfény is.

Az eredményeket ezután összehasonlítják egy korosztályhoz tartozó adatbázissal, amely kiemeli normál látótér szokatlan és gyanús látásvesztést, amelyet potenciálisan a patológia okozhat. Rögzítési célok Különböző célok vannak, amelyeken normál látótér beteg rögzíthető a teszt során.

Belgyógyászati diagnosztika

Ezeket a beteg állapota alapján választják meg. Központi cél : Sárga fény a tál közepén Kis gyémánt : Normál látótér a betegeknek, akik nem látják a központi célt, mint például a makula degenerációja. A beteg a négy fény középpontjába néz Nagy gyémánt : Olyan betegek számára, akik nem látják a kettőt Az eredmények értelmezése Megbízhatósági mutatók A megbízhatóság kérdése kritikus az eredmények értelmezésében.

LÁTÓTÉR - A közmunkások még dolgoznának

Ide tartozik, de nem kizárólag, a beteg, aki elveszíti a koncentrációt, lehunja a szemét vagy túl gyakran nyomja meg a zümmögőt.

A figyelési rögzítés láthatóvá válik a kijelző képernyőjén és a nyomat alján található nézegető nyomkövető segítségével.

  • Még nincs fiókja?
  • Távollátás kettős látás
  • Amikor a rövidlátás megjelenik

A megbízhatóság fokát a nyomaton található megbízhatósági mutatók határozzák meg 4. Ezeket először értékelik, és lehetővé teszik a vizsgáztató számára, hogy megbizonyosodjon a végeredmények megbízhatóságáról.

Ezek az indexek tartalmazzák: Rögzítési veszteségek: Akkor kerül rögzítésre, amikor a beteg reagál ingerre, amelyet vak vakterületükre vetítünk.

normál látótér

Ez azt jelezheti, hogy a beteg normál látótér és aggódik a hiányzó célok miatt Hamis negatívok: rögzítésre kerül, amikor a beteg nem reagál a ragyogóbb ingerekre, ahol már láttak tompább ingert. A magas hamis negatív pontszám azt jelzi, hogy a beteg fáradt, figyelmetlen, rosszindulatú, vagy valóban jelentős látótérvesztéssel rendelkezik. Az irodalom különböző százalékokat mutat be a megbízhatóság szempontjából.