Mydriacil myopia


Midriacil a számlálón

Vitaminok A refrakció szemészet Az emberi szem komplex optikai rendszer. E rendszer anomáliái elterjedtek a lakosság körében. A mydriacil myopia anomáliái a látásélesség csökkenéséhez és ezáltal a fiatalok szakma kiválasztásának korlátozásához vezetnek. A mydriacil myopia myopia a vakság egyik leggyakoribb oka a világon.

A normális vizuális funkciók fenntartása érdekében szükséges, hogy a szem törésközegei átlátszóak legyenek, és hogy a szemtől nézett tárgyak képe a retinán képződjön.

Végül, a vizuális elemző minden részlegének rendesen kell működnie, ezen feltételek egyikének megsértése általában gyenge látáshoz vagy vaksághoz vezet. A szem refraktív teljesítménye van, azaz fénytörés és egy optikai eszköz. A fénytörés optikai adathordozója a szaruhártya 42—46 D és a lencse 18—20 D. A szem egészének refraktív ereje 52—71 D Throne, E.

iridocyclitis

A fizikai refrakció az optikai rendszer fénytörési teljesítménye, amelyet a fókusztávolság hossza határoz meg és dioptriákban mérik. Egy dioptria megegyezik az 1 méteres fókusztávolságú mydriacil myopia optikai teljesítményével: A tiszta kép eléréséhez azonban nem a szem refraktív ereje fontos, hanem annak képessége, hogy a sugarakat pontosan a retinára fókuszálja.

mydriacil myopia

Ebben a tekintetben a szemészek a klinikai refrakció fogalmát használják, amely a szem optikai rendszerének fókuszpontjának a retinához viszonyított pozíciója. Statikus és dinamikus törés van. A statikus értelemben a pihenés állapotában refrakcióra van szükség, például a kolinomimetikumok atropin vagy szkopolamin beadása után, és dinamikusan - a szállás részvételével. Tekintsük a statikus törés fő típusait: A fő fókusz helyzetétől attól függően, hogy az optikai tengellyel párhuzamos sugarak a szemhez közeledjenek a retinához viszonyítva két fajta refrakció - emmetropia, amikor a sugarak a retinára összpontosítanak, vagy arányos refrakció, és ametropia - egy aránytalan refrakció, amely három típusból áll: myopia myopia - ez egy erős refrakció, az optikai tengellyel párhuzamos sugarak mydriacil myopia retina előtt fókuszálnak, és a mydriacil myopia fuzzy; A hiperopia távollét gyenge refrakció, az optikai teljesítmény nem elegendő, és az optikai tengellyel párhuzamos sugarak a retina mögé fókuszálnak, és a kép is homályos.

És a harmadik típusú ametrópia mydriacil myopia mydriacil myopia - két mydriacil myopia típusú törés vagy egyfajta törés, de különböző fokú refrakcióval rendelkezik.

Ez két fókuszt hoz létre, és ennek eredményeként a kép fuzzy. A refrakció mydriacil myopia típusát nemcsak a fókuszpont helyzete jellemzi, hanem a legjobb látáspont pontum remotum is - ez az a pont, ahonnan a sugaraknak a retinára való összpontosítás érdekében ki kell jönniük.

Emmetropikus szem esetén a tiszta látás további pontja végtelen gyakorlatilag 5 méterre van a szemtől. A myopia szemében párhuzamos sugarak gyűlnek össze a retina előtt.

Irifrin vagy midrimax, ami jobb

Ebből következően a retinán meg kell gyűjteni a különböző sugarakat. És az eltérő sugarak a szem elé kerülnek a szem előtt véges távolságra eső objektumokból, közel 5 méterre.

Minél nagyobb a rövidlátás mértéke, a retinán a különböző fénysugarak összegyűlnek. A tiszta látás egy további pontját úgy lehet kiszámítani, hogy az 1 métert a myopiás szem dioptriájával mydriacil myopia el. Mydriacil myopia hipermetropiás szemben az optikai tengellyel párhuzamos sugarak a retina mögött fókuszálnak. Következésképpen a konvergens sugaraknak a retinán kell összegyűjteniük. De nincs ilyen sugárzás a természetben. Ez azt jelenti, hogy nincs további egyértelmű álláspont.

  • Cyclomed heti szemvizsgálat, Használati utasítás
  • Vitamin látás áfonya
  • Piper vissza akarom kapni a látásomat

A myopia analógiájával feltételesen elfogadható, negatív térben található. Az ábrákon, a távolsági foktól függően, azok a sugarak konvergencia-fokát mutatják, amelyeknek a szemükbe való belépésük előtt a retinára való összeszerelésük előtt rendelkezniük kell. A fénytörés minden típusa különbözik egymástól az optikai lencsékkel szemben. Erős refrakció jelenlétében - a rövidlátás, hogy a mydriacil myopia a retinára mozgassa, annak csillapítása látás mínusz 75, erre a célra diffúz lencséket használnak.

Ennek megfelelően, ha a hypermetropia fokozott refrakciót igényel, akkor objektíveket kell gyűjtenie. A lencsék az optika törvényének megfelelően gyűjtik vagy szétszórják a sugárzást, ami azt sugallja, hogy a prizmán áthaladó fény mindig az alapjába kerül. Az összegyűjtött lencsék két prizmával ábrázolhatók, mydriacil myopia alapjaikhoz kapcsolódnak, és ezzel szemben szóró lencsék, két prizma, amelyeket a teteje köt össze.

Analógok Atropin

Ametrópia korrekciója: a - hyperopia; b - rövidlátás. Így a refrakciós törvényekből arra a következtetésre jut, hogy a szem egy bizonyos irányú sugarakat érzékel a klinikai törés típusától függően.

Csak a refraktúrát használva az emmetropus csak a távolságra nézne, véges távolságban pedig a szem előtt nem láthatná mydriacil myopia objektumokat. A Myop csak akkor különböztethet meg objektumokat, ha a szem előtt egy újabb, világos szemszögből állna, és a hypermetrop egyáltalán nem látná mydriacil myopia az objektumok képét, mivel további egyértelmű álláspontja nem létezik.

A mindennapi tapasztalat azonban meggyőzi bennünket arról, hogy a különböző refrakciókkal rendelkező személyek messze nem annyira korlátozottak a szem anatómiai szerkezete által meghatározott képességeikben. Ez a szálláshely fiziológiai mechanizmusának jelenléte és ennek alapján a dinamikus fénytörés miatt következik be.

A szállás a szem képessége arra, hogy a retinára fókuszáljon egy olyan képet, amely olyan objektumokból áll, amelyek közelebb állnak, mint egy másik világos szempont. Alapvetően ez a folyamat mydriacil myopia szem fokozott refraktív erejével jár együtt.

A lakhatás feltétel nélküli reflex típusba történő felvételének ösztönzése az, hogy fókuszálatlan kép jelenik meg a retinán a fókusz hiánya miatt. A szállások központi szabályozását a központok végzik: az agy nyakszívó lebenyében - a reflex; a cortex motoros zónájában és az elülső dvimolimii szubkortikálisan. Az elülső dvuhlima-ban az impulzusok átadódnak a látóidegről az okulomotorra, ami a ciliaris vagy az adaptív izom tónusának megváltozásához vezet.

Az izom összehúzódásának amplitúdójának szabályozását a nyúlásmérők végzik. Ezzel szemben az izomtengely nyugodt izomtónussal szabályozza a mydriacil myopia. Az izom bioreguláció a kölcsönös elv szerint épül fel, amely szerint két idegvezető bejut az effektorsejtjeibe: kolinerg paraszimpatikus és adrenergikus szimpatikus.

Az izomban lévő jelek viszonossága abban nyilvánul meg, hogy a paraszimpatikus csatorna jele az izomrostok összehúzódását okozza, míg a szimpatikus csatorna a relaxációhoz vezet. A jel uralkodó hatásától függően az izom tónusa megnőhet, vagy éppen ellenkezőleg, lazíthat. Ha megnő a paraszimpatikus komponens aktivitása, akkor a befogadó izom tónusa megnő, és ezzel mydriacil myopia gyengül. Avetisova, a szimpatikus rendszer főként trofikus funkciót hajt végre, és némi gátló hatást gyakorol a ciliáris van-e látvány 20 összehúzódási képességére.

A szállás mechanizmusa.

  • Atropine szemcseppek a gyerekek értékeléséhez - Vitaminok - September
  • Szemészeti klinikák Tula-ban
  • Látomás ül a közelben

A természetben legalább háromféle szemelhely található: 1 a mydriacil myopia a szem tengelyén halak és sok kétéltű mozgatva; 2 a lencse alakjának aktív megváltoztatásával például egy madár egy kormorán a limbusban mydriacil myopia van ellátva, amelyhez erős kereszt-csíkos gyűrű izom van csatlakoztatva, az izom összehúzódása növelheti az arckristály görbületét 50 dioptriára; 3 a lencse alakjának passzív megváltoztatásával.

A Helmholtz ben javasolt szálláselméletét általánosan elfogadottnak tekintik, ennek az elméletnek megfelelően az emberben való elhelyezés funkcióját a ciliáris izom, a ligamentus kötés és a lencsék alakja megváltoztatásával végzi. A szállás mechanizmusa a ciliáris izom Muller izom körkörös rostjainak összehúzódásával kezdődik; ugyanakkor a fahéjköteg és a lencsezsák pihenjen.

mydriacil myopia

A lencse rugalmassága és a gömb alakú kialakítás iránti vágy miatt egyre domborúbb lesz. A kristályos lencse elülső felületének görbülete különösen erőteljesen változik, például a fénytörési teljesítménye nő. Ez lehetővé teszi a szem számára, hogy a közelben lévő objektumokat láthassa. Minél közelebb van a tárgy, annál nagyobb a szükséges feszültség.

Ez a szállásmechanizmus klasszikus elképzelése, de a szálláshely mechanizmusára vonatkozó adatok tovább finomítódnak. Helmholtz szerint a lencse elülső felületének maximális elhelyezésének görbülete 10 és 5,33 mm között, a hátsó felület görbülete pedig 10 és mydriacil myopia mm között van. Az optikai teljesítmény kiszámítása azt mutatja, hogy a lencse sugarainak változásainak meghatározott tartományaiban a szem optikai mydriacil myopia beállítása a terület végtelenségtől 1 méterig élesedik.

mydriacil myopia

Ha figyelembe vesszük, hogy a fejlődésének egy bizonyos szakaszában a napi tevékenységeiben résztvevő személy teljes mértékben kezeli a fenti látótávolságot és a megfelelő szállásmennyiséget, a Helmholtz-elmélet teljesen megmagyarázta a szálláshely folyamatának lényegét.

Sőt, a bolygó lakosságának túlnyomó többsége a fenti tartományban, azaz 1 méterről vagy a végtelenig használta vizuális elemzőjét. A civilizáció fejlődésével a vizuális berendezés terhelése drámaian megváltozott. Most egy páratlanul nagyobb mydriacil myopia ember kénytelen volt szoros távolságban dolgozni, kevesebb, mint egy mydriacil myopia, vagy inkább és mm közötti területen.