Maklakov látomása, Hogyan mérjük?


Legfontosabb Vízesés Az intraokuláris nyomás tonometria vizsgálata. A szemgolyó egy zárt üreg, amelyben folyadék áramlása és kifolyása van.

Grigorij Jefimovics Raszputyin

Ennek az aránynak szigorúan meg kell egyeznie egymással. A szem belsejében lévő intraokuláris folyadékok és a vér mennyisége bizonyos nyomást biztosít a szem belsejében, ami a szemgolyó bizonyos keménységét okozza. Ennek az aránynak a megsértése nagyon súlyos betegségekhez és akár vaksághoz vezethet.

Maklakov látomása

Ezért a Szovjetunió Egészségügyi Minisztériumának rendelete szerint minden 40 évesnél idősebb személy, aki egy optometrusra jelentkezik, szükségszerűen mérni Maklakov látomása az intraokuláris nyomást a tonometria előállításához. A tonometrianak két fő módszere van: a pálcika és az instrumentális.

Érintetlen tonometria: előkészítés, vizsgálat és eredmények - Látomás - 2020

A tapintási ujj módszer csak hozzávetőleges elképzelést adhat az intraokuláris nyomásról. Ez a következő.

Miből látszik meg, hogy keresztények vagyunk? - Folk Iván

A beteg mindig lefelé néz. Az orvos ujjai Az intraokuláris nyomás T tenyésztési vizsgálata.

Maklakov látomása

Ez ad egy képet a szem sűrűségéről. Az intraokuláris nyomás alacsony lehet.

Tachycardia Milyen szemnyomást tartanak normálisnak 60 Maklakov látomása C-on A szemnyomás olyan mutató, amely tükrözi a látásszervek és a test érrendszerének általános működését. A megnövekedett szemnyomás a glaukóma tünete lehet, a szisztémás szembetegség, amelyet a látómező lineáris hibáinak kialakulása jellemez. Kezelés nélkül a glaukóma teljes látásvesztést okozhat, így a 40 évesnél idősebb betegek alapfelületét minden fogadásban mérik, függetlenül attól, hogy a betegnek van-e Maklakov látomása. A 60 éves szemnyomás mértéke szignifikánsan különbözik a középkorú betegekéétől, ezért a glaukóma és más szempatológiák kockázatának kitett embereknek egyértelműen meg kell érteniük az életkori normákat és az esetleges eltéréseket.

Ezután analóg módon Tet észlelünk - a szem kissé puha, T-2 - a szem teljesen puha és T-3 - a szem olyan puha, hogy az orvos nem érzi az ujjai alatt. A tapintási módszer pontossága nagymértékben függ az okulista tapasztalatától.

  1. Fejfájás, amelyet a szem fájdalma kísér.
  2. Ричард, я вспомнила о прочих свадьбах, случившихся на наших глазах: Симоны и Майкла, Элли и Роберта.
  3. Двое старых друзей вновь смотрели на играющих детей.
  4. Érintetlen tonometria: előkészítés, vizsgálat és eredmények - Látomás -
  5. A látási vitaminok fokozása
  6. Az intraokuláris nyomás (tonometria) vizsgálata - Vízesés September

Mindig hasznos összehasonlítani az egyik szem sűrűségét az ugyanazon beteg másik szemének sűrűségével. Ez a módszer szubjektív.

Maklakov látomása

Az objektív adatokat az intraokuláris nyomás mérésére instrumentális módszerrel lehet elérni. A Szovjetunióban a szem sűrűsége Maklakov tonométerrel mérhető Nemrégiben erre a célra általában a Filatov-Kalf elasztométert használják Maklakova tonométer.

A szemnyomás mérése: módszerek, amelyeket az eszközök használnak

Elastotonometry V. Filatov és S. Az intraokuláris nyomás mérése Maklakov tonométer segítségével. Maklakov szerint a tonometria lényege a következő.

Bejelentkezés közösségi fiókkal.

Vegyünk egy 10 g-os hengeret, amelynek felső és alsó alapjai sima műanyag lapok. A bázisok vékony, egyenletes speciális festékréteggel vannak borítva. A beteg egy kanapén fekszik felfelé, de a feje nem túl magas. A színes bázisú tonométert egy bot ragadja meg, amely lehetővé teszi a henger szabad mozgását. Amikor egy rövid távú kellemetlen érzés halad a szemben, Maklakov látomása orvos vagy a nővér a fej fején ül, és óvatosan megnyitja a beteg szemhéjait, kissé megnyomva a bal Maklakov látomása ujjaival az orbitális falakhoz A beteg két szemével egyenesen egy saját kinyújtott kéz ujjával néz.

Ekkor az Maklakov látomása óvatosan leereszti a tonométer hengerét a beteg szaruhártyájára, csökkenti a tartót, ami a tonométert szigorúan függőleges helyzetben tartja, és a henger a szaruhártyát a teljes súlyával préseli, és enyhén egyengeti.

  • Rövidlátás A rendszeres vizsgálat a szembetegségek legjobb megelőzése.
  • Különböző betegségek vagy túlterhelés esetén a szemnyomás változhat.
  • Életútja[ szerkesztés ] Fiatalkoráról nem lehet sokat tudni, egyes feltételezések szerint egy szibériai faluban, a Tobolszki kormányzóságban fekvő Pokrovszkojében született, majd kicsapongó kamaszkora után vándorló szerzetesnek állt.

Abban a helyen, ahol a henger platformja összehúzta a szaruhártyát, a nedvessége részlegesen elmosódott a festékről a tonométer platformjáról. Gyorsan felemelve a tonométert, készítsen nyomot a papírra A nyomtatás jobbá tétele érdekében a papírt a szokásos alkohollal enyhén megnedvesítik.

Milyen szemnyomást tartanak normálisnak 60 ° C-on

Nyilvánvaló, hogy minél Maklakov látomása a szem, annál nagyobb lesz a tonométer, és annál nagyobb lesz a kör a mosott festékkel. Minél keményebb a szem, annál kisebb lesz ez a kör. A papíron tonogramokon kapott nyomtatásokat egy speciális pólus vonalzóval mértük, amelyet egy elemetonométerre alkalmazunk.

A mérést úgy végezzük, hogy a lapító kör benyomása illeszkedjen a vonalzó elválasztó vonalába A Maklakov látomása, ahol 10 g terhelés van feltüntetve, látható, hogy hány milliméter higany felel meg ennek a lapító körnek.

A maradék festéket a tonométeren vízzel megnedvesített Maklakov látomása tamponnal távolítjuk el.

Szembetegségek diagnózisa a szemészetben: minden vizsgálati módszer

Ha még a legkisebb gyanúja is van a fertőzés lehetőségének, a tonométer alapja egy szellemlámpa lángja fölött ég. Néhány csepp sóoldatot beinjektálunk a páciens szemébe a kötőhártya zsákot mossuk. Általában a tonometria pontossága érdekében mindkét szemre két mérést végeznek. Maklakov látomása a körök különbsége nagyobb, mint 1 mm, akkor Maklakov látomása ilyen tonometria hibásnak tekintendő, és meg kell ismételni.