Igaz látomás, Az első látomás


lehetséges-e enyhén javítani a látást?

Joseph Smith élete: Az első látomás Hogyan változtatta meg az első látomás a világot? Ki volt Joseph Smith? Ha már hallott a mormonokról, valószínűleg felmerült Önben, hogy ki is indította el a mormon vallást.

Azonban jóval azelőtt, hogy egy világméretű vallási mozgalom alapítójaként vált volna ismertté, Joseph Smith egy egyszerű fiú volt, aki csak annyit akart megtudni, Maklakov látomása melyik egyházhoz csatlakozzon.

Hogy kezdett el Joseph Smith a vallás iránt érdeklődni?

amelytől a látás összezsugorodik

Fiatal tizenévesként Joseph és családja New York állam vidéki részén élt, egy olyan környéken, amely a vallásos lelkesedéséről vált igaz látomás. Josephet cselekvésre késztette, de egyúttal össze is zavarta ez a vallási izgalom, és őszintén szerette volna megtudni, hogy a megtérteket kereső számos felekezet közül melyik Isten igaz egyháza lásd Steven C.

Joseph, aki ekkor 14 éves volt, a Bibliához fordult segítségért.

videó látás helyreállítása 100-ra

Mi az az első látomás? Miután Igaz látomás besétált az erdőbe, letérdelt egy félreeső facsoportnál, és életében először fennhangon kezdett imádkozni lásd Joseph Smith története Azonban alig kezdett bele Joseph az imába, máris képtelen volt folytatni azt.

normális látás 55 évesen

E rendkívüli ellenállásra és sötétségre válaszul Joseph fokozott erővel folytatta igaz látomás imáját. Ekkor következett be a mai idők egyik legnagyszerűbb csodája, melyet a mormonok az első látomásnak neveznek.

Egyikőjük hozzám szólt, a nevemen szólítva, és ezt mondta a másikra mutatva: Ez az én Szeretett Fiam.

Abban a pillanatban, amikor kész voltam kétségbe esni és átadni magamat a pusztulásnak… egy fényoszlopot láttam pontosan a fejem felett, a napnál igaz látomás ragyogóbbat, mely fokozatosan ereszkedett lefelé, mígnem megpihent rajtam. Amint megjelent, észrevettem, hogy megszabadultam az ellenségtől, mely fogva tartott.

hogyan lehet megérteni, mit üljön le látomás

Amikor a fény igaz látomás rajtam, két Személyt láttam felettem a levegőben állni, akiknek ragyogása és dicsősége leírhatatlan volt. Egyikük hozzám szólt, a nevemen szólítva, és ezt mondta a másikra mutatva: Ez az én Szeretett Fiam.

szem gyógyszer látás

Őt hallgasd! Az utolsó napi szentek hite szerint Joseph Smith ezen első látomása során Isten és Jézus Krisztus is szólt hozzá.

Ki volt Joseph Smith?

Az utolsó napi szentek hite szerint az evangélium igaz látomás Joseph Smith által vissza lett állítva, amikor tíz évvel később az Úr megalapította rajta keresztül Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházát.

Miért fontos az első látomás a mormon vallásban? Az utolsó napi szentek úgy tekintenek Joseph Smith első látomására, mint igaz látomás mormon vallás megalapításának első, alapvető lépésére. Az első látomás révén két igazságot is megtudunk, amelyek központi helyet foglalnak el a mormon tanban.

Joseph Smith tanításai

Először, hogy Isten és Jézus Krisztus két külön személy, akik mindketten tökéletes, megdicsőült testtel rendelkeznek. Másodszor, hogy Isten ma is, továbbra is kinyilatkoztatja igaz látomás az emberiség számára.

A Congregatio Igaz látomás szerzetesrend alapítónőjének évvel ezelőtt volt egy fontos látomása, amely által megfogalmazódott a közösség identitása, karizmája. Ward Máriának, az újkor egyik szentéletű előhírnökének a misztika nem extázist, hanem valami mást jelentett, mint az ismert középkori szenteknek. Közössége tagjának lenni ma sem jelent mást, mint azt, amire ő is vágyott: társakká válni az Úrban a küldetés által, amely Isten dicsőségére és embertársaink javára szolgál.

Az első látomást követően Joseph Smith lefordította a Könyvek látásra könyvét, amely egy Jézus Krisztusról tanító ősi szentíráskötet; visszaállította az igaz papságot és azt a pecsételő hatalmat, amely lehetővé teszi, hogy a családok az eljövendő életben is együtt legyenek; valamint számos további kinyilatkoztatást kapott Istentől.

A ma élő utolsó napi szentek hite szerint Joseph Smith valóban Isten prófétája volt. Hogy igaz látomás meg többet?