Esti látásromlás. Komoly problémák állhatnak a háttérben: ez is lehet az oka, ha homályosan látunk


esti látásromlás

Pláne, ha a nagyi olvassa, mert tőle mindig lehet ráadást kérni. De esti látásromlás a helyzet akkor, ha a látásunk már nem olyan jó, és gondot okoz a felolvasás, különösen, ha nincs olyan világos?

Tippjeink segítségével csökkentheted a látásromlás előrehaladásának kockázatát.

esti látásromlás

Egészséges életmóddal a jó látásért Az időskori makuladegeneráció a szem látóhártyájának megbetegedése, amely a fejlett országokban a visszafordíthatatlan látásromlás leggyakoribb oka. Előfordulása 50 év felett egyre növekszik, így az idősebb generáció különösen érintett a közeli és távoli látás fokozatos romlásával járó betegségben.

esti látásromlás

Szerencsére tehetünk azért, hogy csökkentsük látásunk romlásának esélyét, akár egészségesebb étrenddel is. A lutein főként nyers zöldségekben megtalálható antioxidáns, ami kiválóan óvja a retinát a fénysugarak ellen. A furcsa hangzású zeaxantin hasonlóan hatékony, kiemelt szerepe van a szem és a látóideg védelmében.

esti látásromlás

Luteint és zeaxantint tartalmazó készítmény esti látásromlás jelentősen csökken a szürkehályog kialakulásának esélye, és javul a számítógép előtt dolgozók fénytűrése. Az E-vitamin és a cink szintén jelentősen hozzájárulnak látásunk megőrzéséhez, szemünk idegsejtjeinek megóvásához, ezért igyekezzünk minél több növényi olajat például: napraforgó- olíva- tökmag-vagy lenmagolajat szervezetünkbe juttatni.

Pihentessük a szemünket! Figyeljünk arra, hogy ha sokat olvasunk, nézzük a tévét vagy a monitort, bizonyos időközönként mindig pihentessük szemüket, és végezzünk rendszeresen szemtorna-gyakorlatokat.

esti látásromlás

Emellett szedjünk luteint és zeaxanint is esti látásromlás komplex készítményt, hogy látásunk a lehető legjobb legyen, és akár Andersen összes meséje se okozzon gondot!