Emberi látásfejlesztés. Érdekes cikkek az optika világából | Wiener Optika Óbuda rovento.huület


Szervezetünk célja: A látássérült személyek önálló életvitelének elősegítése, a megváltozott élethelyzetből adódó nehézségek áthidalása az alábbi szolgáltatások nyújtásával.

emberi látásfejlesztés

Látásfejlesztés: A meglévő látás feltérképezése és optimális kihasználásának segítése. Tájékozódás és közlekedés tanítása: Biztonságos közlekedés vezetővel, majd önállóan a fehérbot használatának elsajátításával. Gyengén-és alig látók számára a BAR program alkalmazása.

Oldalunk vakon született Kisfiunk esetének leírását tartalmazza.

Életvitelt segítő eszközök használatának tanítása: Speciális, átalakított, mindennapos eszközök „vakos” felhasználása. Kommunikációs és számítástechnikai ismeretek tanítása: Alapfokú számítógépes ismeretek elsajátítása, valamint képernyőolvasó és képernyőnagyító programok, szövegszerkesztés, Internet, nyomtató, stb.

Mindennapos tevékenységek újratanítása: Sütés-főzés speciális technikáinak megismerése, étkezéssel kapcsolatos tevékenységek, pénzkezelés, iratok rendezése, háztartás vezetése stb. A megmaradt képességek fejlesztése: A hallás, tapintás, szaglás, mozgás fejlesztése, a kieső funkció pótlására, kiegészítésére.

emberi látásfejlesztés

Braille írás és olvasás tanítása: Az ujjakkal tapintható pontírás és olvasás elsajátítása gyógyszerek, fűszertartók feliratozására, stb. Emberi látásfejlesztés munka: Tájékoztatás, segítségnyújtás, ügyintézés szociális ügyekben, egyéni esetkezelés.

Zöldhályog és a MICEOPERIMETRIA

Pszichológiai tanácsadás keretében életviteli tanácsadás, mentális segítségnyújtás. A programban résztvevők az önálló életvitelhez szükséges ismereteket rehabilitációs folyamat során sajátítják el, mely minden esetben a kliens egyéni igényeihez igazodik.

emberi látásfejlesztés

Az emberi látásfejlesztés rehabilitációs emberi látásfejlesztés ügyfeleink a debreceni, a nyíregyházi és a hajdúdorogi intézményeinkben ambuláns, bejárós formában vehetik igénybe.

A bentlakásos ellátás is emberi látásfejlesztés ingyenes napi háromszori étkezés, cukorbetegeknek többszöri étkezés emberi látásfejlesztés Hajdúdorogi Központunkban két, kétágyas szobában tudjuk ügyfeleinket elszállásolni és szabadidős programokat kínálni.

Felhívjuk figyelmét arra, hogy az intézményeinkben folyó szakmai munkáról, az általunk nyújtott szolgáltatásokról tájékozódhat az interneten is, az alapítvány honlapján, a www. Ügyfélfogadási idő:.

  • Nem invazív vizuális vizsgálatok
  • Homeopátia kezelés myopia
  • Iskolai látáskezelés
  • DR. SZEM EGÉSZSÉGKÖZPONT
  • Nem kicsit szomorodtunk el, amikor az egyik fejlesztő pedagógusunk arról számolt be, hogy a most hozzá került vak gyermekek Hunor kivételével, mind nagyon le vannak maradva mozgásfejlődésükben, van olyan kicsi aki 3 évesen még csak fekszik.