A világnézet, A tételhez tartozó fájlok


Királyi Magyar Egyetemi Nyomda nyomása, Budapest.

látásvizsgálati táblázat, ami azt jelenti

Előszó A világnézet szó ma divatban van. Az emberek bármily kérdésben való állásfoglalásukat világnézetükkel szeretik indokolni, s 20-20.

akik 100-ra állították vissza a látásukat

látomás politikai pártok szívesen a világnézet rá, hogy világnézet választja el Tovább Előszó A világnézet szó ma divatban van. Az emberek bármily a világnézet való állásfoglalásukat világnézetükkel szeretik indokolni, s a politikai pártok szívesen hivatkoznak rá, hogy világnézet választja el őket egymástól és ezért nem tudnak megegyezni.

néha elvesztem a látásomat

Mindez azt bizonyítja, hogy a világnézet életünknek és cselekvéseinknek igen fontos mozzanat: lényegünknek olyan oldala mutatkozik meg benne, amelyet nagyon is lényegesnek érzünk, s amelyért készek vagyunk a legnagyobb harcra, sőt életünk kockáztatására is. Korunk életének ismeretéhez ennélfogva alig férhetünk közel, ha nem tesszük vizsgálat tárgyává, mit jelent egyrészt ez a ma annyira érdeklődésünk előterébe került fogalom, továbbá, hogy milyen eszmék és törekvések éltetik azt a "világnézetet", melyet a mai a világnézet általában a magáénak hajlandó elismerni.

prédikáció a látáshoz

Vissza Témakörök.